Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bozçivit'ten gerçek bir kardeşlik hikayesi

Yıllardır küs olan iki ünlü kardeşin, babalarının vasiyeti sonrası değişen hayatlarını anlatan 'Kardeşim Benim'; seyirciye samimi bir film vâdediyor. Murat Boz'un canlandırdığı 'Ozan Karamel' ünlü bir popstar, Burak Özçivit'in canlandırdığı 'Gri Hakan Demir' ise kardeşi kadar olmasa da hatırı sayılır hayran kitlesine sahip bir rockstar. Yıllar sonra babalarının ölümü üzerine bir araya gelen küs kardeşler, babalarının vasiyetini yerine getirmek için yollara düşer. Yol hikayelerinin vazgeçilmez öğelerinden biri; yolda başa gelen olaylardır. 'Kardeşim Benim'de de yolda birbirinden ilginç ve komik olaylar yaşayan ikiliden birinin başına da aşk gelir. İlk haberi için küs kardeşlerin peşine düşen, Aslı Enver'in canlandırdığı gazeteci kız; hayatının haberini yakaladığını düşünürken kariyeri ve duyguları arasında kalır.

KARDEŞ CANDIR
'Kardeşim Benim'in en hoş yanı; dikkatimizi aile dayanışmasına ve bir arada olma duygusuna çekmesi. Filmde kardeşlik hikayesi son derece samimi ve gerçek anlatılıyor. Özçivit ve Boz'a; "Sizin gibi iki kardeşi hangi anne dünyaya getirdi?" diye sordum, tabii ki güldüler. Filmde annelerini, onlar küçükken vefat ettiği için göremiyoruz. İyi ki de göremiyoruz çünkü onları dünyaya getiren annenin dünya standartlarında bir güzelliğe sahip olması gerekirdi, aksi takdirde film inandırıcı olmamakla eleştirilebilirdi(!) Murat Boz ve Burak Özçivit, daha hikaye ortada yokken birlikte filmde oynamaya karar vermişler. Senaryo süreci, diğer oyunculara karar verilmesi vs. derken kendilerini 'Kardeşim Benim'in setinde bulmuşlar. İkili kardeş rollerini inanılmaz gerçek oynamış. Hele Burak Özçivit'in, düğündeki kavga sahnesinde kardeşini koruması; 'Küs de olunsa kardeş insanın canıdır' gerçeğini hissettiriyor. Gerçi onlar gerçek hayatta da kardeş gibi olduklarını söylediler. Tek eksikleri soyadlarının farklı olması. Olsun ben başlığımda sizin için birleştirdim (!) Dostluğunuz daim olsun.

BOZ'UN PERFORMANSI ÇOK İYİ
Murat Boz'un oyunculuk performansı inanılmaz başarılı. Gerçi diğer oyuncuların da ondan farkı yok; özellikle Aslı Enver, işine yeni başlamış gazeteciyi çok iyi oynamış. Güzel oyuncu mahcubiyeti, doğallığı, şaşkınlığı aşkı; her duyguyu izleyiciye son derece samimi bir şekilde yansıtıyor. Burak Özçivit, sade ve sağlam duruşuyla, özellikle kardeşiyle çatışmalarındaki yüksek performanslarıyla dikkat çekiyor. Rockstar rolü için gitar dersleri alan başarılı oyuncu, sahne performansında da oldukça iddialı. Bir de filmde Ferdi Sancar gerçeği var. Sancar; ikilinin yol maceralarında karşılarına kaza sonucu çıkan bir çingeneyi canlandırıyor. Sancar filmin komedi dozunun yükselmesinde büyük rol oynuyor. Doğal komiklik ve yüksek performans birleşince ortaya muhteşem bir oyunculuk çıkmış. Filmin görüntüleri de çok başarılı. Sinemaseverler olarak şimdiden Mert Baykal'ın bir sonraki projesini merakla bekliyoruz.

MUHTEŞEM FİNAL
'Kardeşim Benim' izleyiciyi eğlendirmesini çok iyi bildiği gibi yer yer de hüzünlendiriyor. Film başından sona izleyiciyi muhteşem bir finale hazırlıyor. Yol filmi izleme konusunda önyargılara sahip bir insanım çünkü hikayenin durduğu ya da tekrar ettiği zamanlardan çok sıkılırım. 'Kardeşim Benim'de izleyiciyi detaylara boğmayan, hiç durmadan akan bir hikaye var. Film mesajını da net bir şekilde ortaya koyuyor: 'Küs kardeşler; hayat çok kısa, birbirinize sahip çıkın."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA